logo
Людям з порушенням зору

Новини

Усі новини

Наймасштабніша техногенна катастрофа в історії 
26 квітня

Наймасштабніша техногенна катастрофа в історії 

Наймасштабніша техногенна катастрофа в історії 

38 років від дня Чорнобильської катастрофи, яка сталася 26 квітня 1986 року. Внаслідок вибуху радіоактивними речовинами були забруднені 3/4 території Європи.

На жаль, Україна опинилися в епіцентрі катастрофи, тому посіла перше місце за числом постраждалих і жахливих наслідків, які залишилися назавжди. Адже від цієї аварії значні дози випромінення отримало понад 8,5 мільйонів людей, а приблизно півмільйона громадян померли від радіації.

Люди вимушені були назавжди покинути домівки та евакуюватися із зони зараження. Безлюдними залишився 81 населений пункт.

Ми маємо пам’ятати про цю трагедію, важливість енергетичної безпеки та заохочувати використання відновлюваних джерел енергії та розвивати інноваційні методи, які допоможуть зменшити ризики подібних подій.

Проте станом на сьогодні через російську агресію небезпека зберігається. Російська війська обстрілюють об’єкти атомних електростанцій, а також провокують здійснення терактів.

Вшановуємо пам’ять ліквідаторів наслідків аварії на Чорнобильській АЕС та всіх постраждалих. Дякуємо тим, хто зараз обороняє стратегічні об’єкти та робить все, аби не допустити катастрофи.

Поділитися: